Zające wielkanocne w wykonaniu uczniów technikum o kierunku technik budownictwa. Pomysłowość, zdolności manualne jak i plastyczne naszych uczniów przełożyły się na efektywne, estetyczne, kolorowe figurki zajęcy wielkanocnych, Zając wielkanocny to jeden ze świeckich symboli Wielkiej Nocy, święta chrześcijan.
W przeddzień Świąt Wielkanocnych uczniowie technikum wraz z uczniami obcokrajowcami z Ukrainy połączyli siły, aby wspólnie przygotować tradycyjne polskie babki wielkanocne. Ta inicjatywa nie tylko promuje współpracę międzykulturową, ale również kultywuje tradycje świąteczne i wzmacnia więzi społeczności szkolnej. Wielkanoc, obchodzona z radością i nadzieją na odrodzenie, stała się doskonałą okazją do zjednoczenia uczniów z różnych krajów i kultur. Wspólnie przygotowując...
Jednym z głównych celów udziału Technikum w tym wydarzeniu było promowanie różnorodności ścieżek edukacyjnych oraz kształtowanie postawy otwartości na innowacje i nowe możliwości. Szkoła zaprezentowała swoją ofertę edukacyjną, zachęcając młodzież do wyboru ścieżki kształcenia, która najlepiej odpowiada ich zainteresowaniom i umiejętnościom. Podczas giełdy Technikum zaprezentowało swoje najnowsze projekty z zakresu nauk ścisłych, technicznych oraz artystycznych. Uczniowie mieli okazję zaprezentować swoje...
Nasi uczniowie odkrywają fascynujący świat gofrów na słodko, gdzie granice smaków zostają przekroczone, a wyobraźnia sięga nieba. Te propozycje w wykonaniu naszych uczniów to tylko wstęp do niekończącej się listy możliwości, jakie oferują słodkie gofry. Kreatywność uczniów nie zna granic, dlatego śmiało eksperymentują z ulubionymi składnikami i tworzą swój własny, niepowtarzalny przysmak na bazie chrupiących, puszystych gofrów! 1. **Klasyczne połączenie...
Zapraszamy na Dni Otwarte w naszym Technikum!8-9 oraz 22-23 kwietnia Dołącz do nas i odkryj swoją pasję ! Czekamy na Ciebie w godzinach 9: 00 -15: 00Zaplanuj swoją przyszłość już dziś!Chcesz odkryć świat nowoczesnych narzędzi i umiejętności? Dołącz do naszego Dnia Otwartego, gdzie :- Poznasz naszą ofertę edukacyjną - Zwiedzisz pracownie wyposażone w najnowocześniejszy sprzęt.- Porozmawiasz z naszymi nauczycielami i...
Wprowadzenie zajęć dodatkowych z udziałem policji w naszej szkole to krok w stronę budowania bardziej świadomej i zaangażowanej społeczności. Te innowacyjne programy nie tylko zapewniają uczniom wiedzę na temat funkcjonowania pracy policji , ale także integrują społeczność szkolną, wspierają rozwój uczniów i promują aktywne obywatelstwo. **Integracja Społeczna** Jednym z kluczowych celów zajęć dodatkowych z policją jest integracja społeczna. Poprzez...
W Technikum ZDZ uczniowie nie tylko zdobywają umiejętności gotowania, ale także eksplorują różnorodność kulinarną, często zaczynając od prostych, tradycyjnych potraw. Jednym z często wykorzystywanych składników jest mięso mielone, które staje się bazą dla wielu wyjątkowych dań. Oto kilka przykładów potraw z mięsa mielonego, które przygotowują uczniowie technikum, inspirując się swoją pasją i kreatywnością. **1. Klopsiki w Sosie Pomidorowym:** Klopsiki...
Kierunek technik hotelarstwa przygotowuje uczniów do pracy w dynamicznym środowisku hotelarskim, gdzie dbałość o wysoką jakość obsługi klienta oraz kompleksowa organizacja działań są kluczowe. Oto główne elementy kształcenia na tym kierunku: 1. **Obsługa gości**: Uczniowie uczą się zapewniać profesjonalną obsługę gościom hotelowym, obejmującą m.in. przyjmowanie rezerwacji, proces check-in i check-out, obsługę zapytań i skarg, oraz zapewnianie pomocy i informacji....
Szkoły ZDZ w Kazimierzy Wielkiej
ul. Kolejowa 27
28-500 Kazimierza Wielka
+48 41 352 26 98
+48 41 352 26 98
© Szkoły Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Kazimierzy Wielkiej 2024
Strona wykonana przez Rafał Pacak